Waarmee kan ik u helpen?

Aan de ene kant liggen er voor het MKB veel kansen door samen te werken en schaalgrootte te realiseren. Aan de andere kant heeft het MKB een grote opgave bij de opvolging van generatie ondernemers die nu met pensioen gaan.
Als je het mij vraagt ligt er voor de fusie & overname sector een mooie uitdaging in het verschiet. De uitdaging om succesvolle strategische samenwerkingen te vinden en om de volgende generatie ondernemers in het zadel te helpen. De mogelijkheden zijn oneindig als je grenzen blijft verleggen.

Mij kunt u betrekken bij:

• Uiteenzetten van succesvolle strategische samenwerkingen
• Ontwikkelen en uitvoeren van een buy & build strategie
• Waarderingsvraagstukken
• Begeleiding van uw bedrijfsopvolging met oog voor de volgende generatie leiderschap in uw onderneming
• Begeleiding van de verkoop van uw bedrijf

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

“Alleen ga je hard, samen kom je ver”. Met alles wat ik doe, werk ik samen met anderen. Door met verschillende experts de zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, kom je sneller tot een beter resultaat. Samen met andere gepassioneerde partners binnen het Centrum voor Bedrijfsopvolging bereiken we resultaten die vaak onmogelijk lijken.

Wie is Laurens Snoek?

Door de jaren heen heb veel ik ervaring opgedaan in het MKB. In verschillende sectoren van de industrie en zakelijke dienstverlening. Ik heb een passie voor ondernemerschap. Met een luisterend oor en een brede blik ben ik vaak in staat een case vanuit een ander, veelal vernieuwend, perspectief te belichten.
Mijn eigen ondernemerschap startte in 2010 als mede-oprichter van Xelvin West BV. Als oud-collega’s richtten we detacheringsbedrijf Xelvin op. We groeiden snel en in korte tijd hebben we landelijke dekking. In 2016 zette Xelvin een belangrijke stap naar de volgende fase. Met een zelfstandige directie gaat Xelvin los van de oprichters haar eigen koers varen. Inmiddels heeft Xelvin meer dan 600 medewerkers en ruim E50M omzet.
Na 2016 ben ik gaan investeren in o.a. startups. in 2020 heb ik een deel van mijn investeringen verkocht en heb me aangesloten bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging en ben in het boeiende vak van fusie & overnames gestapt. In het najaar 2023 ben ik gestart met de opleiding Business Valuation aan Nyenrode, waar ik word opgeleid tot geregistreerd waarderingsdeskundige (RV).
Naast mijn werkzaamheden voor het CvB ben ik nauw betrokken bij Innovatie Pact Fryslân als bestuurslid en lead mentor bij het Entrepreneur Mentoring Services (EMS), voorzitter van het DGA cluster Friesland van VNO NCW en neem zitting in RvA’s.
Doorgaans werk ik aan 8 tot 10 trajecten van bedrijfsovernames dan wel strategische samenwerkingen of fusies. Daarbij ben ik altijd op zoek naar de win-win situatie en om bedrijfsopvolging of fusie een positieve impuls te geven voor de onderneming.
Bij verandering is er altijd ruimte voor nieuwe kansen, voor iedereen.

Voorbeelden enkele recente trajecten:
– Uitvoering Buy & Build namens uitzendgroep;
– Opzetten en uitvoering Buy & Build strategie namens installatiebedrijf;
– Uitwerking jont-venture tussen Nederlands MKB productiebedrijf en Amerikaanse multinational gevolgd door zitting in RvA;
– Verkenning familieopvolging kinderopvangbedrijf, vervolgd met externe verkoop;
– Aankoop staalconstructiebedrijf namens Management Buy In kandidaat (MBI) in combinatie met investeerder uit mijn netwerk, gevolgd door   strategische aankoop staalconstructiebedrijf ter verbreding activiteiten;
– Management Buy Out (MBO) traject system intergrator;
– Verkenning MBO installatiebedrijf, vervolgd met externe verkoop;
– Gecombineerde MBO en MBI systemintegrator;
– Verkoop machinebouwer mechatronische producten;
– Verkoop plaatbewerkingsbedrijf.

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Groot bedrijf met meerdere merken beseft zich dat de som der delen minder waard is als het geheel, in verband met profiteren van elkaar sterkten en een aantal gecentraliseerde delen waar de onderliggende bedrijven mede van kunnen profiteren in hun markt. De DGA’s laten door het CvB een strategisch onderzoek verrichten wat hun toekomstige besturingsmodel zou moeten zijn. In het onderzoek is met meer dan tien bepalende managers middels interviews achterhaald wat de cultuur van de organisatie is en wat de toegevoegde waarde van eenieder is. Op basis van het strategisch advies wat door het CvB is uitgebracht hebben de DGA’s invulling kunnen geven aan hun wensen voor de toekomst met brede gedragenheid binnen de onderneming.

Handel – strategisch advies

Scroll naar boven