Bedrijf verkocht, wat nu?

Is de bescherming van uw belang goed geregeld?

Eindelijk is het zo ver; de akte is gepasseerd en het geld wordt op uw rekening bijgeschreven. Het genieten kan gaan beginnen. Of toch niet? Want helaas leert de praktijk dat het niet altijd zo loopt. Wanneer er sprake is van een achtergestelde lening moet er op een deel van het geld worden gewacht. En als er sprake is van een earn-out dan is de hoogte van het totaal te ontvangen bedrag onzeker. Het is dan zaak om de vinger aan de pols te houden zodat uw belangen beschermd worden. Dat beschermen kunt u zelf doen maar dat heeft als nadeel dat u uw bedrijf nog niet kunt loslaten en vergroot bovendien de kans dat u verschil van inzicht met de nieuwe eigenaar zult krijgen. Voordat de deal gesloten is, wijzen wij al op dit punt en zoeken hier een oplossing voor. Vaak wordt dan gekozen voor een commissarisrol die ingevuld wordt door een te zake kundige derde. Dit geeft u vrijheid maar beschermt tevens uw belang.

Verkoopopbrengst

Een ander punt dat aandacht vraagt, is wat u met de opbrengst gaat doen. In veel gevallen vormt de opbrengst uw pensioen. Belangrijk, want daar moet u nog lang van leven. U kunt het op een spaarrekening zetten, maar voor een toereikende vermogens- of pensioenopbouw is beleggen wellicht beter. U kunt o.a. gaan beleggen in aandelen, obligaties of vastgoed. U kunt het zelf gaan doen of uw beleggingsportefeuille laten beheren, waarbij u terecht kunt bij een grootbank of bij een gespecialiseerde vermogensbeheerder.

Uw belangen voorop

Als onderdeel van onze dienstverlening zorgen wij er voor dat u kunt kiezen uit die partijen waar uw belangen optimaal worden gediend. In samenspraak met u stellen we een risico- en wensenprofiel op. Aan de hand van dit profiel doen wij u een suggestie voor een aantal partijen, waarvan wij verwachten dat deze goed aansluiten bij uw wensen.

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Meer dan twintig adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek.

In 7 stappen naar een effectieve verkoop
Download het handboek

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer zoekt vanuit een totaalconcept administratiekantoren ter overname om zijn beoogde groeistrategie in de MKB-markt te kunnen realiseren. Na het opstellen van een zoekprofiel door het CvB wordt met verschillende partijen contact gelegd en volgt een analyse en boekenonderzoek. Vervolgens konden diverse overnames succesvol gerealiseerd worden en volgde integratie binnen het totaalconcept.

Administratiekantoor – aankoop

Scroll naar boven