Bestuur en governance

Binnen het MKB wordt steeds meer nagedacht over het besturen van de onderneming. Steeds vaker blijkt dat door het steeds hogere tempo van ondernemen en het ingewikkelder worden van het aansturen van uw onderneming, dat het even op je eentje doen niet meer vanzelfsprekend is. Dat speelt nog meer wanneer de vraag van opvolging binnen de familie zich voordoet. Het gaat dan om de vraag wie wat te zeggen krijgt en hoe besluiten over strategie, winst, investeren en dividend genomen moeten worden. Daarnaast wil je er als DGA voor zorgen dat als je onverwacht de onderneming niet meer kunt aansturen door ziekte, of overlijden, dat je het bestuur van de onderneming in goede handen achter laat. En het liefst natuurlijk zo dat onnodig betalen aan de fiscus wordt voorkomen.

Binnen het CvB hebben we geregeld met dit soort vragen te maken. We benaderen deze vragen vanuit de continuïteit van het bedrijf, een goed rendement op het geïnvesteerde vermogen en verantwoorde inbreng van de familie. Het gaat op deze website te ver om tot in groot detail te gaan hoe we hier mee om gaan. Wel vertellen we graag meer over de belangrijkste mogelijkheden van bestuur die gangbaar zijn. Het gaat hierbij om:

  • De reguliere BV
  • Stichting Administratie Kantoor
  • familiestatuut

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Meer dan twintig adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Een typisch familie bedrijf: ouders willen het bedrijf overdragen aan een van de kinderen. Het CvB heeft middels een vooronderzoek gekeken hoe de ouders, de key-personen binnen het bedrijf, de beoogde overnemende zoon maar ook de kinderen hier tegenover staan. En vervolgens een advies gegeven hoe deze overdracht het beste zou kunnen geschieden en een stappenplan opgesteld.

Elektro installatiebedrijf – familie overdracht

Scroll naar boven