Bedrijfsoverdracht vraagt om expertise

Tijd voor bedrijfsoverdracht? Meer dan 20 gespecialiseerde adviseurs staan voor u klaar!

Bedrijfsoverdracht: Een onderwerp dat bij iedere ondernemer een keer op de agenda komt te staan. Of het nou gaat om de overname van uw bedrijf, het kopen van een ander bedrijf, familie-opvolging of financiering. Wanneer het zover is, wilt u het goed doen.

“Onze ervaren adviseurs zorgen voor een professionele aankoop van een bedrijf zonder onnodige risico’s, met overzicht, structuur en begeleiding.”

U staat er niet alleen voor

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een allround en ervaren dienstverlener bij bedrijfsoverdracht. Onze 19 adviseurs, allemaal zelf ondernemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aankoop, verkoop en overdracht van bedrijven. Wij spreken de taal van de ondernemer en staan klaar voor zowel het gehele overnameproces als specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Graag staan wij voor u klaar met gedegen advies, gebaseerd op kennis en ervaring.

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in:

  • Waardebepaling
  • Waardecreatie
  • Juridische zaken
  • Fiscale zaken
  • Financiering
  • Marktkennis en marktgevoel
  • Zoeken en vinden van een koper c.q. aan te kopen bedrijf
  • Coaching en verschil van mening tussen aandeelhouders

Waarde bepalen

Bij bedrijfsoverdracht betekent het berekenen van de theoretische waarde van een onderneming houvast in het latere proces. Dat moet dus goed gebeuren. Daarom hebben wij de expertise in huis om, ook voor de meer complexe gevallen, de waarde optimaal te bepalen.

Waarde creëren

Bij bedrijfsoverdracht wilt u natuurlijk een goede startpositie creëren op weg naar een optimale opbrengst. Samen met u creëren onze adviseurs de optimale omstandigheden waarmee we de waarde van uw onderneming vergroten.

Juridische zaken

Bij elke vorm van bedrijfsovername wordt u geconfronteerd met het juridische aspect. Onze ervaren juristen staan u graag bij en zorgen voor de noodzakelijke juridische stukken bij fusies en overnames. Overigens werken CvB-adviseurs ook graag samen met de juristen of accountants waar u als ondernemer graag mee werkt of al vele jaren een goede relatie mee onderhoudt.

Fiscale zaken

De fiscale kant van een bedrijfsoverdracht verschilt, voor zowel de koper als de verkoper, per situatie. Of het nou gaat om de overdracht van een eenmanszaak, een aandeel in een vennootschap onder firma of maatschap of de overdracht van aandelen, onze ervaren adviseurs begeleiden het gehele proces. Natuurlijk werken wij ook graag samen met uw eigen accountant of fiscalist.

Financiering

De financiering van een bedrijfsoverdracht is lastige en complexe materie. Daar kunnen onze CvB adviseurs met bancaire achtergrond u goed bij helpen. Zij weten feilloos de weg in het landschap met vele banken en private financiers. Dankzij hun kennis en ervaring kennen zij de verrassende en creatieve oplossingen waarmee u de financiering van uw bedrijfsoverdracht perfect regelt.

Marktkennis en marktgevoel

Kennis van de markt is essentieel bij bedrijfsoverdracht. U hoeft deze kennis niet alleen te verzamelen. Onze CvB-adviseurs wonen allemaal in een ander deel van Nederland en zijn actief binnen een zeer breed scala aan netwerken. De kracht van dit gezamenlijke netwerk wordt ingezet om oplossingen te vinden voor elk verzoek op het gebied van bedrijfsoverdracht of financiering. Creativiteit en vasthoudendheid leiden vervolgens tot het gewenste resultaat.

Zoeken en vinden van een koper c.q. aan te kopen bedrijf

De koppeling van vertrouwelijkheid, optimaal benutten van bestaande netwerken en chemie tussen koper en verkoper zijn de succesfactoren die uiteindelijk leiden tot een goede bedrijfsoverdracht. Onze adviseurs zijn allemaal ondernemer en kennen het klappen van de zweep, maar ook de valkuilen in een overnametraject. Door specifieke kennis te koppelen aan jarenlange ervaring onderscheiden wij ons in de markt.

Coaching en verschil van mening tussen aandeelhouders

Een strategisch meningsverschil kan leiden tot een strubbeling in de samenwerking tussen de verschillende aandeelhouders. Onze adviseurs gebruiken graag hun kennis en ervaring om een dergelijke situatie soepel te laten verlopen. Met coaching en aandeelhoudersbegeleiding staan wij u terzijde bij het doorvoeren van complexe veranderingen in uw organisatie. Wij helpen u praktisch en planmatig op weg naar een bedrijfsoverdracht, een fusie, een familie-overname of een overname van een andere onderneming.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Echtpaar vormt samen de totale personeelsbezetting van een goed lopend hekwerkbedrijf. Montageploegen worden ingehuurd. Het CvB heeft voor de ondernemers waardebepaling gemaakt en verkoopmemorandum. Samen de shortlist opgesteld waaruit de potentiële koper is gekomen. Het CvB heeft de verkoop van begin tot eind begeleid en tot volle tevredenheid afgerond.

Hekwerkbedrijf – Verkoop

Scroll naar boven