Onderscheidende aanpak

Bij het aankopen of verkopen van een bedrijf of bij familieopvolging komt nogal wat kijken. Denk aan alle financiële, juridische en fiscale consequenties. Maar ook aan de te maken afspraken met bijvoorbeeld aandeelhouders, medewerkers en klanten. Het feit dat de meeste partners binnen het CvB zelf ondernemer zijn (geweest) en bedrijven hebben geleid, helpt daarbij. Door het CvB wordt altijd met een Plan van Aanpak gewerkt. Dit voorkomt verrassingen en biedt een helder inzicht in de te nemen stappen.

In tweetallen

Binnen het Centrum voor Bedrijfsopvolging worden opdrachten in de meeste gevallen door een team van twee adviseurs uitgevoerd. De kennis en kunde van de twee adviseurs is complementair. De praktijk wijst uit dat het werken in tweetallen veel voordelen oplevert op het gebied van kwaliteit, continuïteit en efficiency, want de adviseurs worden ingezet op hun sterke punten. Plezierig is dat deze werkwijze niet leidt tot hogere kosten, terwijl u bij de bundeling van krachten van twee adviseurs wél kunt beschikken over meer kennis. In verschillende fasen van het proces is daadkracht, continuïteit en snelheid van groot belang en dan is het prettig te weten dat dit goed is ingeregeld binnen het CvB.

Plan van Aanpak

De aanpak van het CvB kent drie fases, tezamen vormen deze een helder Plan van Aanpak. Uiteraard is er in elke fase overleg en werken uw CvB specialisten graag samen met reeds aanwezige adviseurs, zoals uw accountant, fiscalist, bank en anderen.

A. Oriënterend gesprek

U bent bezig met het onderwerp bedrijfsoverdracht. U wilt bijvoorbeeld weten hoe uw bedrijf te verkopen of een bedrijf aan te kopen. Maar het kan ook zijn dat u familieopvolging als een mogelijkheid ziet. Of u vraagt zich af hoeveel uw bedrijf waard is in de huidige markt. Als uw vragen rondbedrijfsoverdracht bespreken wij tijdens een kosteloos oriënterend adviesgesprek.
In dat gesprek vertelt u over uw bedrijf, over de over te nemen onderneming of over de mogelijkheden binnen de familie. Maar ook over uw persoonlijke wensen voor de toekomst en de tijdspanne waarbinnen u graag resultaten zou willen zien. Op basis van onze ervaring stellen wij tijdens het gesprek de juiste vragen. Het spreekt vanzelf dat wij alle informatie vertrouwelijk behandelen. Na afloop van het gesprek hebben wij een goed beeld van uw situatie en wat uw belangrijkste vragen en wensen zijn. Mondeling wordt door ons een helder inzicht gegeven welke opties er zoal zijn voor een succesvolle transactie. Na afloop van het gesprek verwoorden wij deze opties in een vrijblijvende offerte.

B. Vooronderzoek

In veel gevallen, met name bij verkoopbegeleiding van een onderneming, wordt er door ons een vooronderzoek uitgevoerd. Dit is een kort maar intensief traject en levert de basis voor een goed onderbouwd advies van het CvB. Daarnaast wordt veel van de verzamelde informatie op een later moment opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag, een verkoopmemorandum of een zoekprofiel.

Het vooronderzoek levert in korte tijd veel op:

  • We stellen samen met u vast wat uw wensen en ideeën zijn
  • U krijgt een gedetailleerd en objectief inzicht in de scenario’s voor bedrijfsoverdracht
  • U krijgt indicatief inzicht in wat uw bedrijf waard zou kunnen zijn, op basis van een analyse van de jaarstukken
  • U maakt ‘een bij u passende keuze’ over welke vorm van bedrijfsoverdracht het beste bij uw situatie past

Tijdens het vooronderzoek vinden er de nodige interviews plaats. In ieder geval met u, maar zeker in een verkoopsituatie ook met uw partner, eventuele kinderen en mogelijk met leden van het management team. Deze interviews worden door twee van onze adviseurs afgenomen. De interviews worden gehouden omdat ze een evenwichtig beeld opleveren en bovendien op een goede manier draagkracht en enthousiasme voor uw wensen kunnen realiseren. Daarnaast maken de interviews eventuele problemen inzichtelijk en bespreekbaar. Een ander onderdeel van het vooronderzoek is een sterkte/zwakte analyse. Tijdens het laatste onderdeel van het vooronderzoek trekken we conclusies en doen we u concrete aanbevelingen. Dit goed onderbouwde advies geeft u houvast om een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden.

C. Definitief starten met het proces

Heeft u een keuze gemaakt waar u zich comfortabel bij voelt? Dan bent u klaar om definitief met het proces van bedrijfsoverdracht te starten. Op dat moment maakt het CvB voor u nog een stappenplan op maat. Uiteraard wilt u dan ook weten welke kosten het begeleiden van deze ingrijpende stap in uw zakelijke leven met zich meebrengt. Het CvB kent gelukkig een heel transparante kostenstructuur.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer zoekt vanuit een totaalconcept administratiekantoren ter overname om zijn beoogde groeistrategie in de MKB-markt te kunnen realiseren. Na het opstellen van een zoekprofiel door het CvB wordt met verschillende partijen contact gelegd en volgt een analyse en boekenonderzoek. Vervolgens konden diverse overnames succesvol gerealiseerd worden en volgde integratie binnen het totaalconcept.

Administratiekantoor – aankoop

Scroll naar boven