Ondersteuning aankoopproces

Voorbereiding

U wilt een ander bedrijf overnemen. Wellicht is dat omdat u sneller wilt groeien. Of u heeft uw oog laten vallen op een concurrent vanwege de synergievoordelen. Beide is mogelijk. Of bent u als ervaren manager 
misschien toe aan een management buy-in of juist een buy-out? Hebt u al een bedrijf op het oog of bent u nog zoekende? Wat is de waarde van de onderneming? Is de aankoopprijs reëel? Hoe regelt u de financiering? Wat wordt de rol/positie van de verkopende ondernemer? Hoe reageert het personeel? Wat doet de markt? Gelukkig kunnen de ervaren specialisten van het CvB u bijstaan en u helpen de juiste keuzes te maken.

Doelstellingen

De start heeft u zelf al gemaakt: met het beantwoorden van het bekende wie, wat, waar en waarom? Wij nemen uw plannen en wensen serieus, maar ook kritisch met u door. Zo ontstaat focus en scherpte, terwijl we ook het grotere geheel in het oog houden.

Zoeken én vinden

Samen met u wordt een helder profiel opgesteld van een over te nemen onderneming en vervolgens een longlist en een shortlist. Het CvB beschikt over diverse netwerken voor het zoeken en vinden van bedrijven die open staan voor een overname. Hebt u al een bedrijf voor overname op het oog, dan gaan we direct naar de volgende fase.

Beoordelen en onderhandelen

Wij helpen u met de beoordeling van de waarde versus de vraagprijs, voeren met of namens u de onderhandelingen, checken de financierbaarheid en alle andere zaken die bij een overname komen kijken. Soms is het verstandig om als koper in dit stadium op de achtergrond of zelfs anoniem te blijven. Als professionele partij regelen wij de zaken met de verkoper in uw belang, zodat uw toekomstige relatie met hem of haar niet negatief wordt beïnvloed.

Financiering

De financiering van een bedrijfsovername is een vak apart. Maar een vak waar wij gelukkig veel ervaring in hebben. Welke financiële partij en/of bank wordt ingeschakeld? En tegen welke condities? Blijft de verkoper nog aan het bedrijf verbonden, bijvoorbeeld via een achtergestelde lening of earn-out?

Due diligence en juridische afwikkeling

Een due diligence is een boekenonderzoek. Een belangrijk onderdeel in het hele aankoopproces. Het boekenonderzoek wordt door ons gecoördineerd met (de adviseurs van) de verkopende partij. Het opstellen en vaststellen van de diverse juridische documenten zoals een intentieverklaring en de koopovereenkomst, kan in overleg met onze CvB advocaat worden afgewikkeld. Maar beschikt u zelf over een advocaat, dan werken we daar graag mee samen.

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Meer dan twintig adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer in de verpakkingsindustrie wil harder groeien dan de markt. De ondernemer heeft een duidelijke visie om dit via overnames te gaan doen. Na het opstellen van het zoekprofiel heeft het CvB met succes een bedrijf voor hem weten aan te kopen.

Verpakkingsbranche – aankoop bedrijf

Scroll naar boven