Waarmee kan ik u helpen?

Ik ben professioneel fiscaal adviseur (lid Nederlandse Orde van Belastingadviseurs), familievermogensplanner (lid Register Estate Planners) en conflictoplosser (lid Nederlandse Mediatorsvereniging, Vereniging van Collaborative Professionals, Vereniging Fiscale Mediation en Stichting Nalatenschapsmediation). Mijn kracht ligt vooral in de overlap van alle terreinen die te maken hebben met emotioneel, financieel/fiscaal en juridisch bij familiebedrijven en ondernemende families, zoals bij bedrijfsopvolging.

Klanten ervaren mij als een benaderbare professional die in één keer ziet wat er speelt en welke kant we hiermee op kunnen, een architect van maatwerk in complexe fiscaal-financiële puzzels.

Met meer dan 25 jaar ervaring als partner bij accountants- en belastingadvieskantoren met MKB cliënten ben ik uitstekend op de hoogte wat er speelt bij families en het familiebedrijf en de impact van het overdragen van dat familiebedrijf op zowel familie als het bedrijf. Ik kan gevolgen en actieplannen snel inzichtelijk maken, goed uitleggen en sta bekend om creatieve maar gedegen oplossingen.

Als mediator en collaborative professional ben ik getraind in het voorkomen en oplossen van (mogelijke) conflicten, het voeren van lastige gesprekken en in strategisch onderhandelen. Veel problemen beginnen in de relatie en communicatie. Meestal zijn dat issues waar mensen als een berg tegenop zien om bespreekbaar te maken. Samen maken we weer een poort in een muur die voor hun eerst ondoordringbaar leek.

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

Het CvB  kent de ambitie en omgeving van de ondernemer, de problematiek van de ondernemende familie en de branches waarin die ondernemers opereren. Wij hebben uitgebreide ervaring met alle aspecten van bedrijfsopvolging en begeleiden deze trajecten met aandacht voor de wensen en aarzelingen, bij de ondernemer met zijn bedrijf én bij de familie.

Binnen het CvB zetten we onze gecombineerde kennis en ervaring in voor al onze klanten in een gebundelde multidisciplinaire aanpak. Een hecht team dat in dienst staat van de klant verzekert onze klanten van het beste resultaat, ook na de handtekeningen.

Wie is Hans Blikslager?

Meer dan 25 jaar werk ik als professional, vennoot en partner bij verschillende accountants- en belastingadvieskantoren. Altijd op het snijvlak van de ondernemer met zijn familie en onderneming.
In mijn werk breng ik bij uitstek mijn passies bij elkaar: het vanuit de werkelijke posities en belangen van alle betrokkenen vinden en regisseren van maatwerkoplossingen in complexe fiscaal/financiële puzzels. Mijn sport is waterpolo, een fantastische sport waar alles in zit en waar ik in de Nederlandse- en wereldtop heb gespeeld in de periode dat het Nederlandse mannenteam nog hoog eindigde op Europese- en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Al jong heb ik mijn trainersdiploma’s gehaald en ook als trainer/coach mijn palmares verdiend. Nu ben ik eredivisie scheidsrechter en nog steeds coach ik teams en scheidsrechters op het hoogste niveau. Op dit moment houd ik mij daarnaast bezig met het volgende:
  • docent bij SDU/Licent, geven van presentaties voor o.m. accountants, advocaten en notarissen;
  • lid van de werkgroep bij het Register Estate Planners voor een Advies-Tool dat Estate Planners ondersteunt bij de advisering van ondernemers over Vermogensbescherming en Ondernemingscontinuïteit;
  • help ik als bestuurslid van de Vereniging voor Collaborative Professionals en lid van de Raad van Advies van de Stichting Nalatenschapsmediation, de verbeterde methoden voor conflictoplossing bij het familiebedrijf (zoals bijvoorbeeld vormen van nalatenschapsmediations en -collaboratives) meer bekend te maken en mensen in conflictsituaties weg te houden bij de Rechter;
  • als mede oprichter en eigenaar van Fiduciary Care, Asset Protection & Management, ondersteun ik ondernemende families als executeur, bewindvoerder, toezichthouder bij vruchtgebruik en tweetrapsmakingen, beheer van vermogensbestanddelen, als (tijdelijk) bestuurder of toezichthouder in Holding- en STAK structuren, enzovoorts.
Ik ben getrouwd met Sandra en heb drie dochters die inmiddels allemaal op eigen benen staan. Dat geeft mij nu de ruimte en energie om met mijn collega’s bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging cliënten bij te staan bij al hun wensen ten aanzien van de overdracht of opvolging in het familiebedrijf.

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Een typisch familie bedrijf: ouders willen het bedrijf overdragen aan een van de kinderen. Het CvB heeft middels een vooronderzoek gekeken hoe de ouders, de key-personen binnen het bedrijf, de beoogde overnemende zoon maar ook de kinderen hier tegenover staan. En vervolgens een advies gegeven hoe deze overdracht het beste zou kunnen geschieden en een stappenplan opgesteld.

Elektro installatiebedrijf – familie overdracht

Scroll naar boven