Wat kan ik voor u betekenen?

Heeft u als eigenaar groeiambities voor uw onderneming, wilt u uw bedrijf verkopen of wilt u de onderneming op een goede manier overdragen binnen de familie? Ik spreek de taal van de ondernemer en begeleid ondernemers in het MKB met:

• het voorbereiden van hun onderneming op een mogelijk toekomstige bedrijfsoverdracht;
• het verbeteren, herstructureren en uitbouwen van hun bedrijf;
• het ontwikkelen van een nieuwe strategie en nieuw beleid, samen met de directeur-grootaandeelhouder (DGA);
• het integreren van processen, in het bijzonder op het gebied van management, financiën, (business) control en IT;
• de financiële herstructurering van werkkapitaal;
• onderhandelingen op strategisch en tactisch niveau.

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

De partners van het Centrum voor Bedrijfsopvolging (CvB) helpen ondernemers om hun ambities voor bedrijfsopvolging te realiseren. Het geeft mij veel energie en voldoening om met een ondernemer in gesprek te gaan en te onderzoeken wat het beste is voor hem/haar, het bedrijf en de familie.

Wie is Richard Temmink?

In 14 jaar tijd heb ik een groot telecombedrijf zien veranderen van een log overheidsbedrijf naar een puur commercieel bedrijf. Ik heb daar in diverse functies in het management en business control meegeholpen om grote veranderingen succesvol door te voeren. Na dit avontuur lonkte het MKB en ben ik in 2005 directielid (CFO) geworden bij een groot ICT-bedrijf. Hier speelde ik een belangrijke rol bij een grote transitie waar de onderneming voor stond. Cultuurverandering en herstructurering waren hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Een jaar later kregen wij als management de kans om het bedrijf via een managementbuy-out te kopen. Vervolgens hebben wij een businessplan opgesteld en uitgevoerd. Dit plan voorzag in grote investeringen, waaronder de acquisitie en oprichting van dochterbedrijven. Het succes van dit plan trok de aandacht van een internationaal beursgenoteerd bedrijf, dat ons benaderde voor een overname.
Na een intensieve, maar geslaagde begeleiding van de integratie tussen deze bedrijven, wilde ik graag mijn ervaring inzetten om andere ondernemers te helpen om ook hun groeiambities waar te kunnen maken. Daarom heb ik mij in 2013 aangesloten bij het CvB.
Ik draag het MKB een warm hart toe, in het bijzonder ICT- en productiebedrijven en dienstverleners. Ik ben 4 jaar actief bestuurslid geweest bij MKB Regio Zwolle, nu nog betrokken in diverse besturen en activiteiten in de Regio Zwolle.

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft een adviesorganisatie met meerdere partners en aandeelhouders geholpen bij hun probleem tot ontvlechting. Meerdere aandeelhouders wilden uitstappen. Waardebepaling, structuur en financieringsopzet heeft het CvB gemaakt.

Adviesorganisatie – strategisch advies

Scroll naar boven