Waarmee kan ik u helpen?

Als adviseur en ervaringsdeskundige op het gebied van bedrijfsvoering, bedrijfsopvolging en aan- en verkoop van bedrijven kan ik u inhoudelijk en persoonlijk begeleiden.
Het proces van aan- en verkoop of bedrijfsopvolging is vaak veelomvattend, door de vele aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, en kan soms heel ingrijpend zijn. Zowel voor de ondernemer, de mogelijk betrokken familieleden en ook andere belanghebbenden, zoals andere aandeelhouders, het management en medewerkers.
Ik kan u inhoudelijk adviseren en emotioneel ondersteunen in het gehele traject van het voorbereiden van de aan- of verkoop of opvolging, de waardering, betrekken van stakeholders tot en met het zoeken van en onderhandelen met kopers of verkopers en de uiteindelijk overdracht en financiering.
Samen komen we tot de beste overnameprijs. Objectief bepaald. Dat hoeft niet per se de hoogste (bij verkoop) of laagste (bij aankoop) te zijn, maar wel het beste passend bij uw situatie en de omstandigheden.

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

Het team van Centrum voor Bedrijfsopvolging bestaat uit meer dan 20 gedreven partners die ondernemers helpen en adviseren bij overname, opvolging en overdracht.
De partners zijn allemaal ondernemers met jarenlange ervaring, die veel kennis en expertise hebben binnen hun vakgebied of branche, waardoor u altijd de juiste adviseur aan tafel heeft.

Wie is Martin Ligtenbarg?

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik functies gehad als manager, bedrijfsadviseur en ben ik zelf ondernemer geweest. Ik heb diverse MKB-bedrijven en ondernemers geholpen hun bedrijfsvoering te verbeteren en meer waarde toe te voegen aan hun onderneming.
Ik ben begonnen met marketing- en salesmanagementfuncties in een drankenbedrijf en bij een marktonderzoekbureau. Daar is ook mijn interesse voor analyse en verbetering van organisaties en processen geboren. Die analyse, strategieontwikkeling en bedrijfsverbeteringen heb ik later toegepast bij een groot consultancy bedrijf gespecialiseerd in het Nederlandse MKB. Later ben ik gaan werken als marketingdirecteur en bedrijfsconsultant bij een mode en lifestyle inkoopcombinatie met veel retail- en franchiseondernemingen. Daarna heb ik een eigen onderneming gehad. Die is uit een faillissement gekocht samen met een businesspartner en een aantal financiers. Door de sterke groei van het bedrijf is de onderneming een aantal keer gewaardeerd voor de uitgifte van aandelen voor nieuwe aandeelhouders. Nadat ik uit de eigen onderneming ben gestapt, ben ik een aantal jaren financieel directeur geweest in een MKB-detacheringsbedrijf en heb ik als adviseur MKB-ondernemers, waaronder franchisegevers, begeleid bij het opstellen van bedrijfsstrategieën en businessplannen. Door middel van gedegen onderzoek, inzicht en analyse werk ik nauw samen met klanten en collega’s om de beste oplossingen te vinden voor hun unieke situatie.

Waar ligt mijn kennis?

Door mijn diverse functies en werkzaamheden in diverse branches, heb ik naast bedrijfsopvolging, -aankoop en -verkoop, uitgebreide ervaring op het gebied van advisering en projectmatig werken, strategieontwikkeling, herstructurering en organisatieontwikkeling, marketing, financiën en HR. Sectoren en branches waar mijn ervaring en expertise liggen zijn o.a.: familiebedrijven, retail, franchise en licenties, groothandel, zakelijke dienstverlening, uitzend- en detacheringsbranche, mode en lifestyle, horeca, wijn en gedistilleerd en privaat onderwijs.

 

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Het CvB heeft begeleiding gegeven tijdens een aandeelhoudersconflict bij een adviesbureau. De aandeelhouders droegen niet meer gelijkwaardig bij aan het succes van de onderneming. Er ontstond een conflict over beloning wat geleid heeft tot vertrek van een aandeelhouder. Middels een vorm van mediation is het conflict bespreekbaar gemaakt en is een aandeelhouder in goed overleg uitgekocht. Zaken als prijsbepaling, financiering, randvoorwaarden en overeenkomsten zijn onder andere inhoudelijk door het CvB begeleid.

Marketing adviesbureau – conflictoplossing aandeelhouders

Scroll naar boven