Herfinanciering

Economische teruggang

Inmiddels is duidelijk dat iedereen gevolgen ondervindt van de economisch teruggang. In de huidige markt is het niet eenvoudig om een financier te overtuigen u tegen aantrekkelijke voorwaarden krediet te verstrekken. Zeker niet wanneer u op dat moment een liquiditeitsprobleem hebt. Een financier zal dan extra zekerheden vragen wat meestal neerkomt op borgstelling vanuit privé/pensioen. Daar zitten de meeste ondernemers niet op te wachten.

Een bedrijf te duur gekocht?

Hebt u een onderneming gekocht tegen een achteraf te hoge prijs, dan vormen liquiditeit, rente en aflossing nu of op korte termijn een enorm probleem. Immers wie kon weten dat al uw verwachtingen van voor de kredietcrisis niet, of lager, zouden uitkomen. Praktisch bekeken, betekent het pompen of verzuipen. De vraag is dan wat nu?

Tijdig herfinancieren van uw bedrijf

Stil blijven staan bij het verleden heeft geen zin. De oplossing zit hem er in nu te handelen. Wanneer uw bedrijf het geld (nog) niet echt nodig heeft, zijn voorwaarden veel aantrekkelijker uit te onderhandelen. U hebt dan immers een sterke onderhandelingspositie en er is (nog) geen tijdsdruk. Natuurlijk moet er wel een goed verhaal zijn. Een goede financiële prognose is daarbij zeer belangrijk. Zaken waar het CvB veel ervaring in heeft.

Snel schakelen bij financiële krapte

Is de nood aan de man dan gaan we samen met u direct aan de slag. Een grondige financiële analyse, een drietal verwachtingen van kosten en omzet voor de komende drie jaar (een verwacht, een worst-case en een optimistisch scenario) en daaraan gekoppeld de bandbreedte van rente en aflossings- mogelijkheden. Dit plaatje leggen we naast uw huidige financiering waarna we een alternatieve/ruimere financiering zoeken. We begeleiden u bij dit proces om die financiering ook daadwerkelijk binnen te halen.

Maak nu kennis met het CvB

Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een prominente speler op de Nederlandse markt als het om aankoop, verkoop en opvolging van bedrijven gaat. Ook als het een buitenlandse transactie betreft. Meer dan twintig adviseurs, allen zelf onder­nemer, hebben zich gespecialiseerd in de diverse aspecten van aan-, verkoop en overdracht van bedrijven. Zij spreken de taal van de ondernemer en zijn inzet­baar voor zowel het gehele overnameproces als voor specifieke vraagstukken, zoals financieringen. Een succesvolle aankoop van een bedrijf vereist deskundigheid, openheid en wederzijds vertrouwen. Dat begint met een goed en vrijblijvend gesprek.

In 7 stappen naar een effectieve verkoop
Download het handboek

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

DGA wil zijn bedrijf verkopen, loopt tegen zijn pensioen aan. Het CvB heeft na het opstellen van een waardering en prijs bepaling de strategie opgesteld. Voorts een uitvoerig verkoopmemorandum gemaakt en actief op zoek naar potentiële kopers. Ondernemer kon door blijven gaan waar hij goed is was, namelijk het leiden van zijn bedrijf. Het CvB heeft uiteindelijk een koper gevonden en case succesvol afgerond.

Loonadministratiebedrijf – verkoop bedrijf

Scroll naar boven