Financiering van bedrijfsovername

Financiering kopen bedrijf

Ieder bedrijf heeft geld nodig. Het geld komt van de eigenaar of is afkomstig van financiers, veelal de bank. De aanleiding kan slecht weer zijn, groei, het veilig stellen van uw pensioen, vervanging van activa of een investering om nieuwe kansen te creëren. Een combinatie van deze redenen zien wij terug in overnamefinancieringen. Want daarin zit het voorgaande plus de goodwill die voor het over te nemen bedrijf wordt betaald.

Financieringsaanvraag

Het CvB begeleidt overdrachtstrajecten en de financiering daarvan en heeft daarin veel (bancaire) ervaring. Dat is belangrijk want financiers willen zoveel mogelijk weten en stellen eisen om hun risico’s te beperken. Het is zaak om daar in de financieringsaanvraag op een heldere en volledige wijze rekening mee te houden.

Specialist in overnamefinancieringen

Binnen het CvB is een effectieve aanpak ontwikkeld om snel op een efficiënte manier tot de juiste aanvraag te komen. Een aanvraag die rekening houdt met uw wensen maar ook met die van een financier. Als specialist in overnamefinancieringen begeleiden wij de volgende financieringsaanvragen:

  • Overnamefinancieringen
  • Groeifinancieringen (BMKB: Besluit Borgstelling MKB Kredieten)
  • Vervangingsfinancieringen
  • Werkkapitaalfinancieringen
  • Herstructureringsfinancieringen
  • Go-Financiering

Transparante financieringsstructuur

Starten wij samen met u een aanvraag dan maken wij eerst uw financieringsstructuur transparant, zodat een helder beeld van risico’s en rendement ontstaat. Vervolgens maken we een aantal scenario’s die de basis vormen voor de aanvraag. Die aanvraag geeft helder inzicht in de verwachtingen voor de toekomst, brancheverwachtingen, zekerheden, risico’s, liquiditeitsprognoses, rente en aflossingscapaciteit. Tezamen geeft dit dan het overzicht dat nodig is voor de financier om een positieve beslissing te kunnen nemen.

Groot investeerders netwerk

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een (informal) investor die een (tijdelijk) belang neemt in uw onderneming. Binnen ons netwerk hebben wij daarvoor uitstekende contacten. Het CvB heeft hele goede contacten met de Nederlandse banken en investeerders. Die goede contacten staan onze onafhankelijkheid nooit in de weg. Wij kennen maar één belang en dat is het uwe. Uw financieringsaanvraag is daarmee in de juiste handen.

Maak nu kennis met het CvB

Bedrijfsoverdracht is mensenwerk en specifieke kennis en ervaring is noodzakelijk om gestelde doelen te bereiken. Vrijwel alle disciplines die nodig zijn in het proces van bedrijfs­overdracht zijn bij het CvB aanwezig. Dat is handig maar ook kostenefficiënt.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? U staat hier niet alleen voor. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of vul onderstaand formulier in en maak kennis met onze adviseurs.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer zoekt vanuit een totaalconcept administratiekantoren ter overname om zijn beoogde groeistrategie in de MKB-markt te kunnen realiseren. Na het opstellen van een zoekprofiel door het CvB wordt met verschillende partijen contact gelegd en volgt een analyse en boekenonderzoek. Vervolgens konden diverse overnames succesvol gerealiseerd worden en volgde integratie binnen het totaalconcept.

Administratiekantoor – aankoop

Scroll naar boven