Wat kan ik voor u betekenen?

Passie. Dat voel ik als ik mede-ondernemers en familiebedrijven mag ondersteunen bij het proces van bedrijfsoverdracht, aankoop of verkoop. Financiële analyses en waarderingen maak ik met plezier, maar ik voel me helemaal prettig bij de emotionele kant van een transactie. De begeleiding van het emotionele proces is bij een aankoop of verkoop vaak onderbelicht, maar wel een bepalende factor voor een succesvolle overdracht.
Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in ons familiebedrijf, als directeur en later als algemeen directeur. Het familiebedrijf is, mede door acquisities, uitgegroeid tot een van de grotere zelfstandige assurantiekantoren van Zuid-Nederland. In 2021 hebben we ons verzekeringsbedrijf verkocht aan een strategische partner. Ik was verantwoordelijk voor het verkoopproces en heb persoonlijk ervaren hoe belangrijk een adviseur is die overzicht houdt en het gehele proces begeleidt.

Ik voel me nauw verbonden met de kwaliteiten die een familiebedrijf uniek maken, zoals sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid; dit zijn waarden die mij in het bloed zitten. Ik heb echter ook de problematiek en dilemma’s binnen een familiebedrijf en familieopvolging mogen ervaren. Die ervaring zet ik graag in bij mijn advisering aan u. Ik maak het verschil door niet alleen samen successen te vieren, maar tegelijkertijd een klankbord en uitlaatklep te zijn als het even tegenzit.
Vanuit mijn Governance opleiding voor directeuren en commissarissen heb ik een goed inzicht in de ‘boardroom dynamics’ en kan ik directie én MT uitstekend begeleiden bij een bedrijfsoverdracht.
De mensen met wie ik samenwerk kennen mij als een analytisch sterke professional die snel schakelt en hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. Ze waarderen mij om mijn integriteit, luisterend oor en de eerder genoemde ruime ervaring met familiebedrijven en aansturing.

Waarom Centrum voor Bedrijfsopvolging?

Het CvB kent de ambitie en omgeving van de ondernemer, de problematiek van de ondernemende familie en de branches waarin die ondernemers opereren. Wij hebben uitgebreide ervaring met alle aspecten van bedrijfsopvolging en begeleiden deze trajecten met aandacht voor de wensen en aarzelingen, bij de ondernemer met zijn bedrijf én bij de familie.
Ik heb bewust gekozen om aan te sluiten bij het CvB, omdat de werkwijze, expertise en samenwerking mij erg aantrekken. Bij het CvB onderscheiden wij ons bijvoorbeeld doordat wij alle opdrachten in tweetallen uitvoeren. Als opdrachtgever heeft u hier voordeel bij, omdat u kunt profiteren van de kennis van meerdere adviseurs. Ook hebben wij een slimme methodiek voor het vooronderzoek ontwikkeld, waarmee u veel tijd bespaart en vervelende verrassingen voorkómt.

Wie is Rutger Westenburg?

Geboren en getogen in Breda, ik ben een echte Bourgondiër. Ik woon samen met Chantal en heb 3 zoons. Ik woon nog steeds in Breda in een oude boerderij uit 1902 met een unieke druivenkas die nu dienstdoet als B&B, fotoshoot- en vergaderlocatie.
Naast mijn werk voor CvB ben ik Secretary General van Euribron, een toonaangevend wereldwijd netwerk van internationaal werkende verzekeringsmakelaars. Ik heb nog steeds veel goede contacten met collega’s in de verzekeringsbranche. Ik weet voor welke uitdagingen de verzekeringsbranche staat en welke initiatieven zich in de verzekeringsmarkt hebben ontwikkeld en zich nu ontwikkelen.

Mijn persoonlijke waarden zijn: verbinden, inspireren en maatschappelijke betrokkenheid. Ik heb een groot zakelijk netwerk in Breda en omgeving. Daarbij vind ik het belangrijk én leuk om mijn bestuurlijke ervaring breed in te zetten. Ik ben in mijn werkzame leven bestuurslid geweest bij o.a. Jeugdsportfonds / Jeugdcultuurfonds Breda, Vrienden van Amphia, De Maatschappij West-Brabant en VNO-NCW Breda. Momenteel ben ik voorzitter van Stichting Kielegat, een organisatie van meer dan 300 vrijwilligers, die samen het carnaval in de binnenstad van Breda organiseert. Kortom, ik ben gewend om een feestje te bouwen.
In mijn vrije tijd houd ik van sporten (spinning, hardlopen, golf, skiën), toneel en reis ik graag. Mijn favoriete stad is Parijs waar ik een jaar heb gestudeerd. Ik communiceer gemakkelijk in het Engels, Frans en Duits.

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Een typisch familie bedrijf: ouders willen het bedrijf overdragen aan een van de kinderen. Het CvB heeft middels een vooronderzoek gekeken hoe de ouders, de key-personen binnen het bedrijf, de beoogde overnemende zoon maar ook de kinderen hier tegenover staan. En vervolgens een advies gegeven hoe deze overdracht het beste zou kunnen geschieden en een stappenplan opgesteld.

Elektro installatiebedrijf – familie overdracht

Scroll naar boven