Het moment van verkopen is nu!

U bent ondanks de crisis waar Nederland het afgelopen decennium mee te kampen had nog steeds een succesvolle ondernemer! Hopelijk heeft u in 2016/2017 een positief resultaat geboekt en beschikt u weer over een volle orderportefeuille. Na een zware periode hebben we weer lucht. Er ontstaat ruimte om verder te kijken. U betrapt zichzelf op die ene vraag die steeds in uw gedachten opkomt: “Hoe lang wil ik nog doorgaan?” Dit is helemaal geen gekke vraag. Waarschijnlijk heeft u hier een aantal persoonlijke en zakelijk overwegingen voor.

6 gunstige marktomstandigheden

Als u voor uzelf de knoop heeft doorgehakt komen automatisch de volgende vragen op: “Is dit het juiste moment om mijn bedrijf te verkopen?” en “Hoe is het gesteld met de overnamemarkt?”.

Wij kunnen u geruststellen met een aantal actuele ontwikkelingen:

  • Veel bedrijven hebben gewacht met overnames, maar zijn des te gretiger in de markt.
  • Het huidige personeelstekort in sommige bedrijfstakken is een goede reden om bedrijven met capabel personeel over te nemen.
  • De crisis heeft veel latente ondernemers van loondienst naar ondernemerschap gedreven daar zitten veel interessante kopers tussen.
  • Het beste moment om een bedrijf te verkopen is aan de start van een stijgende lijn, niet aan de top.
  • Dankzij veel beschikbaar kapitaal willen banken weer meer investeren.
  • Door de lage rente zoeken pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen alternatieve bestemmingen voor hun kapitaal.

Verkopen in 1 jaar, kan dat?

Veel overname-adviseurs geven aan dat de overdracht van uw bedrijf tussen de 3 en 5 jaar gaat duren. Dat is de tijd die nodig is om uw bedrijf grondig onder de loep te nemen en een rustige gang naar de markt te maken. Maar u bent ondernemer! U stuurt graag aan op resultaat! U heeft de knoop doorgehakt en heeft geen behoefte om zo lang bezig te zijn met de overname van uw bedrijf.
De marktomstandigheden zijn gunstig, iets waar u als ondernemer van kunt profiteren. Een goede, overzichtelijke overname is namelijk in 1 jaar te bereiken. Welke 7 stappen u kunt ondernemen om dit te bereiken? Dat delen wij graag in ons handboek “Zo verkoopt u uw bedrijf in 1 jaar”.

Delen:

Blogberichten

Laatste nieuws

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Echtpaar vormt samen de totale personeelsbezetting van een goed lopend hekwerkbedrijf. Montageploegen worden ingehuurd. Het CvB heeft voor de ondernemers waardebepaling gemaakt en verkoopmemorandum. Samen de shortlist opgesteld waaruit de potentiële koper is gekomen. Het CvB heeft de verkoop van begin tot eind begeleid en tot volle tevredenheid afgerond.

Hekwerkbedrijf – Verkoop

Scroll naar boven

Handboek voor
Bedrijfsverkoop

Het handboek om uw bedrijf snel en effectief te verkopen.