Wat maakt CvB uniek?

Als MKB-ondernemer sta je dagelijks voor uitdagingen die het leiden van een onderneming met zich meebrengt. Maar wat als je op het punt staat een van de belangrijkste stappen in je ondernemerscarrière te zetten: het overdragen van je levenswerk? Dan heb je een adviseur nodig die meer biedt dan alleen kennis van zaken. Je zou daarbij toch zeker onze ondersteuning kunnen overwegen. In dit blog leggen we uit waarom.

We deden het eerst zelf
Bij CvB vind je geen adviseurs die direct uit de schoolbanken in het fusie- en overnamevak zijn gerold. Bij ons ontmoet je partners die zelf succesvol ondernemer zijn geweest. Mensen die hun bedrijf hebben verkocht en daarmee een uniek perspectief bieden. Wij begrijpen de emotionele achtbaan waarin je als verkopend ondernemer zit, omdat we die zelf hebben ervaren. Dit onderscheidt ons van anderen; een diepgaand begrip voor-, en inleving in jouw situatie.

Uniek team
Wanneer je met ons werkt, krijg je in de regel niet slechts één adviseur toegewezen maar een dynamisch duo of zo nodig een dealteam. Deze teams worden zorgvuldig samengesteld op basis van competenties en affiniteit met jouw specifieke business. Dit zorgt niet alleen voor een schat aan kennis en expertise, maar ook voor continuïteit in de dienstverlening. Of het nu gaat om bijvoorbeeld fiscale, juridische, psychologische vragen, estateplanning of geschillenbemiddeling; wij hebben de deskundigheid in huis.

Jij staat centraal
In tegenstelling tot accountantskantoren, waar financiën primair zijn, legt CvB de focus op jou, de ondernemer, en jouw wensen en dromen. We kijken niet primair naar je cijfers, maar naar jou als persoon, met jouw dromen en doelen. Financiën zijn uiteraard belangrijk maar voor ons is dit een basisvoorwaarde; ons ware doel is het realiseren van jouw persoonlijke en zakelijke ambities. Daarnaast is voor accountants de bedrijfsopvolging een vak dat zij naast hun hoofdvak doen; voor ons is bedrijfsopvolging onze hoofdactiviteit.

Vertrouwen is de basis.
Wij positioneren ons niet als een typische dealmaker die tegen elke prijs een bedrijf wil verkopen. Wij zijn jouw vertrouwde adviseur, gericht op het behalen van jouw doelstellingen. Soms is verkoop of aankoop niet wat je (nu al) nodig hebt en kunnen we ook schakelen naar andere vormen van ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een 1000 dagen plan waarmee we jou in enkele jaren ondersteunen bij het klaarmaken van je bedrijf voor overdracht. Natuurlijk, als er stevig onderhandeld moet worden staan wij klaar met de expertise om dit op een respectvolle en effectieve wijze te doen, zonder daarbij jouw belangen uit het oog te verliezen.

Transparantie in kosten
We zoeken altijd naar de mogelijkheid om onze beloning samen te laten vallen bij het behalen van jouw resultaat en dat er geen tegengestelde belangen kunnen ontstaan. Er worden daarom vooraf duidelijke afspraken gemaakt over de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Deze transparantie is essentieel voor een optimale samenwerking en benadrukt ons onafhankelijke karakter; een partner die oprecht jouw belangen behartigt.

Delen:

Blogberichten

Laatste nieuws

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Ondernemer in de verpakkingsindustrie wil harder groeien dan de markt. De ondernemer heeft een duidelijke visie om dit via overnames te gaan doen. Na het opstellen van het zoekprofiel heeft het CvB met succes een bedrijf voor hem weten aan te kopen.

Verpakkingsbranche – aankoop bedrijf

Scroll naar boven

Handboek voor
bedrijfswaardering

Inclusief 6-delig stappenplan: verlies geen belangrijke stappen uit het oog.