De mening van Bianca Zoeteman over het CvB

Inleiding

Bianca Zoeteman was eigenaar van Schoonmaakbedrijf Zoeteman B.V. dat dit jaar is verkocht. Wij verzochten haar om haar mening over de begeleiding door het CvB. Dit is ongeredigeerd haar verhaal:

Verkooproces

In januari 2019 heb ik besloten mijn bedrijf te koop te gaan zetten. Ik had geen opvolger, en wilde niet wachten totdat er een moment zou komen dat ik moest verkopen.
Ik heb het bedrijf zelf opgezet, en bijna 30 jaar geleid. Dus het was geen gemakkelijke beslissing, en ik wilde graag een partij vinden die het bedrijf verder zou gaan uitbouwen, en goed voor de mensen in het bedrijf zou zorgen.Na wat gespreken met bedrijven die mij daarin zouden kunnen begeleiden, kwam ik uiteindelijk uit bij Centrum voor Bedrijfsopvolging in Maartensdijk.Ik had al eerder met de heer Brandon van CvB samen gewerkt toen ik een bedrijf wilde overnemen. Ik werd door CvB daarin goed begeleid en geadviseerd. Na verschillende gesprekken te hebben gehad heeft mijn uiteindelijk doen besluiten met CVB in zee te gaan.

Er werd goed geluisterd naar wat mijn wensen waren, en ze hadden alle expertise in huis. Al gauw werd er een serieuze kandidaat gevonden. De begeleiding van het hele proces naar verkoop werd door de heren Brandon en Prins uitgevoerd. Ik werd goed op de hoogte gehouden, en er was op alle fronten overleg, zonder onnodige prietpraat. Helaas gooide Corona roet in het eten, en haakte de tegenpartij af. Vanaf dat moment was voor iedereen onduidelijk wat er zou gaan gebeuren. Na overleg hebben toch besloten om door te gaan, en op zoek te gaan naar een nieuwe partij. Voor alle partijen was dit een geheel nieuwe situatie. Toch werd er door CvB redelijk snel  weer een nieuw partij gevonden die serieus de onderhandelingen in wilde gaan. Het fijne was dat daarvoor het kaf door de heren van het koren werden gescheiden. Koopje jagers en andere niet serieuze partijen werden er eerst uit gefilterd. In de hele aanloop van de verkoop kon ik gewoon mijn bedrijf voortzetten en werd ik door CvB zoveel mogelijk ontlast.De samenwerking met de heren Brandon en Prins verliep soepel en snel. Afspraken werden nagekomen, bereikbaarheid was goed, ze waren goed van alles op de hoogte en kundig, en ik kon altijd met vragen bij ze terecht.

Uiteindelijk is het bedrijf verkocht op 1 juni 2021. De overname is grondig door de heren voorbereid, en het is een partij geworden zoals ik had gevraagd. Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben, zoals het is gegaan en gelopen, ondanks dat Corona roet in het eten gooide. De heren hebben er snel op ingespeeld, en er is daardoor nauwelijks vertraging ontstaan. Inmiddels is de nieuwe eigenaar volop aan het werk, en heb ik met een goed gevoel mijn bedrijf kunnen achterlaten.

Chapeau voor de heren Brandon en Prins van Centrum voor Bedrijfsopvolging te Maartensdijk.

Bianca Zoeteman

Delen:

Blogberichten

Laatste nieuws

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

ICT bedrijf wil zijn activiteiten uitbreiden en wordt geholpen door het CvB, zodat er in alle anonimiteit contact kan worden gezocht met potentiële klanten. Op dit moment zijn voor deze klant al twee partijen aangekocht die naar volle tevredenheid zijn geïntegreerd in de onderneming. Het gehele proces van begin tot eind is door het CvB begeleid.

ICT – aankoopadvies

Scroll naar boven

Stappenplan voor
Bedrijfsovername

Verdubbel uw winst in 1 jaar! Ontdek de 8 stappen voor een succesvolle overname.