Van handelaar naar producent

Hoe houd u uw bedrijf succesvol? Deze vraag krijgen wij dagelijks van vele verschillende ondernemers. We horen problemen als marge, assortimenten en een individueel personeelsdossier. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Hoe houden we het bedrijf succesvol, behalen we onze doelen, verhogen de omzet. Waar halen we de tijd en de middelen vandaan om dit te bewerkstelligen?

Zo regelden wij dit samen met onze klant:

Een handelsbedrijf in de automotive kwam goed uit de crisis en zag mooie jaren voor zich. Bij elke nieuwe werkplaats werd zijn product gevraagd, dus de omzet kon alleen maar omhoog. Hij had nog wat overtollige liquide middelen, dus de groei zou best parallel kunnen: zijn eigen product en een nieuwe tak van sport.

Succesvolle overname binnen enkele maanden

We hebben met hem de markt goed bekeken, maar ook zijn eigen bedrijf. Tijdens een dagje meelopen met de directeur ontdekten we min of meer toevallig dat er een kleine innovatie in ontwikkeling was in samenwerking met één van de leveranciers. Deze innovatie had grote potentie, als het lukte om de poedercoating er goed op te krijgen. Die laatste hobbel werd tijdens onze gesprekken succesvol genomen.

Kennis kopen voor innovatie en omzet

We hebben een aantal zakenpartners onder de loep genomen en ontdekten dat deze specifieke relatie geïnteresseerd zou kunnen zijn in een soort pre-pensioen. In overleg met onze opdrachtgever hebben we het gesprek geopend en enkele maanden later heeft onze opdrachtgever deze leverancier overgenomen. Daarmee kocht hij de kennis van de lopende innovatie, maar ook de omzet en kennis van het overgenomen bedrijf. Hij werd naast handelaar nu ook producent met een scala aan mogelijkheden om aan cross-selling te doen.

Ondernemer: U hoeft het niet alleen te doen…

Misschien klinkt dit als een opdracht dat u veel tijd gaat kosten. Maar niets is minder waar. Wij helpen u graag, staan u bij en creëren de kansen waarmee u uw doelstellingen behaalt en zelfs overtreft! Ondernemen doen we samen.
Wilt u eens sparren over het overnemen van een bedrijf? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Delen:

Blogberichten

Laatste nieuws

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Echtpaar vormt samen de totale personeelsbezetting van een goed lopend hekwerkbedrijf. Montageploegen worden ingehuurd. Het CvB heeft voor de ondernemers waardebepaling gemaakt en verkoopmemorandum. Samen de shortlist opgesteld waaruit de potentiële koper is gekomen. Het CvB heeft de verkoop van begin tot eind begeleid en tot volle tevredenheid afgerond.

Hekwerkbedrijf – Verkoop

Scroll naar boven

Stappenplan voor
Bedrijfsovername

Verdubbel uw winst in 1 jaar! Ontdek de 8 stappen voor een succesvolle overname.