De kunst van bedrijfsverkoop: Vind de perfecte koper door onze expertise

Als ervaren adviseurs in bedrijfsverkoop begrijpen wij als geen ander dat het vinden van de juiste koper een kunst op zich is. In deze blog delen we graag hoe wij te werk gaan om de perfecte match te vinden tussen jouw onderneming en een potentiële koper.

Diepgaand begrip
Een succesvolle bedrijfsverkoop begint met een diepgaand begrip van wat jouw onderneming uniek maakt. Wij analyseren de markt, identificeren concurrenten en kijken naar potentieel horizontale en verticale integratie met mogelijke kopers, zowel nationaal als internationaal. De klant, met zijn omgeving, concurrenten en klanten, staat centraal in dit proces. Met behulp van onze uitgebreide database, gebaseerd op 20 jaar ervaring, kunnen we nauwkeurig en doelgericht zoeken naar potentiële kopers.

Oogkleppen voorkomen
Veel ondernemers denken hun markt goed te kennen, maar vaak missen zij de juiste partijen, doordat ze na verloop van tijd een vooringenomenheid kunnen hebben op hun markt. Daarom voeren wij een grondig vooronderzoek uit, waarbij we niet alleen vertrouwen op traditionele methoden, maar ook gebruikmaken van eigen kennis, platforms en gespecialiseerde databases. Onze adviseurs, zelf ervaren ondernemers, worden zorgvuldig geselecteerd per opdracht op affiniteit met specifieke markten.

Een perfecte match
In bedrijfsverkoop is de menselijke factor van groot belang. We maken niet alleen gebruik van de juiste platformen, maar tasten bij de eerste contacten ook af. Is er wil om te kopen? Is er het vermogen om te betalen? Begrijpen zij het proces? En zijn de voorwaarden van de verkoper acceptabel voor de potentiële koper? Het gaat verder dan financiële aspecten. Denk ook aan behoud van naam, vestigingsplaats en gedeeld eigenaarschap. Ook in familiesituaties, waar soms te weinig of te veel kinderen betrokken zijn en we moeten kijken naar of capaciteiten van de volgende generatie objectief wel toereikend zijn, weten wij de juiste weg te vinden.

Kijk door de ogen van de koper
Wij redeneren niet alleen vanuit het perspectief van de verkoper, maar ook vanuit dat van de koper. Welke toegevoegde waarde biedt jouw bedrijf aan potentiële kopers? Of het nu gaat om consolidatie, het toevoegen van een competentie of het versnellen van groei door een bestaand bedrijf over te nemen, wij begrijpen de diversiteit aan motieven. De sleutel is het identificeren van de toegevoegde waarde voor beide partijen.

Anonimiteit
Wij begrijpen dat het verkopen aan bijvoorbeeld een voormalige concurrent emotioneel kan zijn. Daarom kunnen wij anoniem contact onderhouden en vooraf contact leggen met potentiële kopers om hun beweegredenen te begrijpen, zonder direct onze opdrachtgever te onthullen. Dit geeft ons niet alleen inzicht in de specifieke deal, maar biedt ook waardevolle informatie voor toekomstige transacties.

Geen koper?
Het gebeurt nagenoeg nooit dat we geen koper vinden. Hoewel de zoektocht gemiddeld negen maanden duurt, zijn er gevallen waarin de match al binnen drie maanden gevonden is. Wij nemen de tijd om een realistische waardebepaling te doen, wetende dat de uiteindelijke verkoopprijs vaak lager of hoger uitkomt dan verwacht.

Geen doe het zelf project
Voor een succesvolle bedrijfsverkoop is het vinden van de juiste koper essentieel. Het begint met het nauwkeurig bepalen van je positie en het scheiden van ratio en emotie. Met onze expertise in bedrijfsverkoop zorgen wij ervoor dat jouw onderneming in goede handen komt, met een perfecte match die de groei en continuïteit waarborgt. Op een enkele uitzondering na kan je dat als ondernemer niet zelf. Je doet het maar één keer. Wij doen niet aan proberen, maar aan excelleren.

Neem contact op met CvB voor een vrijblijvende kennismaking

 

Delen:

Blogberichten

Laatste nieuws

Ondernemers doen graag zaken met ons omdat we...

Over kennis en kunde beschikken

Een totaal aanpak bieden

Ervaren en betrokken zijn

Transparant en open zijn

Een groot netwerk hebben

Maak kennis

Neem contact op met het CvB voor een vrijblijvende kennismaking. Bel of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Ook interessant

Handige downloads

Krijg antwoord op al jouw vragen van ervaren overnameadviseurs.

Wat onze klanten zeggen

Directeur-aandeelhouder in offshore wil de gehele onderneming kopen. De grootaandeelhouder is niet bereid zijn belang over te dragen. Onderhandelingen resulteren in een nieuwe joint-venture samen met de grootaandeelhouder. De klant krijgt de ruimte om een nieuwe onderneming op te starten. Het CvB begeleidt de klant in de opstart, opbouw en verwerven nieuwe financiering.

Offshore – opstartfase nieuwe onderneming

Scroll naar boven

Stappenplan voor
Bedrijfsovername

Verdubbel uw winst in 1 jaar! Ontdek de 8 stappen voor een succesvolle overname.